Η Κοινότητά μας

 

Η Κοινότητα Ανιχνευτών είναι το τρίτο Τμήμα του Προσκοπικού Συστήματος, ισότιμο με την Αγέλη Λυκόπουλων, την Ομάδα Προσκόπων και το Προσκοπικό Δίκτυο. Έφηβοι (αγόρια και κορίτσια) που συμπλήρωσαν το 15ο έτος της ηλικίας τους, μαθητές της Α' Τάξης του Λυκείου και το αργότερο μέχρι να συμπληρώσουν το 18ο εντάσσονται στην ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ (Κ.Α.). Τα μέλη της Κ.Α. καλούνται Ανιχνευτές. Ανιχνευτές μπορούν να γίνουν και έφηβοι 14‐17 ετών, που δεν υπήρξαν Πρόσκοποι. Ανιχνευτής, που για πρώτη φορά έρχεται στον Προσκοπισμό για να ονομαστεί και να γίνει ενεργό μέλος του ΣΕΠ, πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Προσκόπου. 

Η διαπαιδαγώγηση, που παρέχει ο Προσκοπισμός στον Κλάδο των Λυκοπούλων και στον Κλάδο των Προσκόπων, συμπληρώνεται στον Κλάδο των Ανιχνευτών με την εντατική ανίχνευση του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνικής ζωής, καθώς και την προσφορά υπηρεσίας στο Κοινωνικό σύνολο, με στόχο την ανάπτυξη των ηθικών, πνευματικών, φυσικών και κοινωνικών ικανοτήτων των Ανιχνευτών, ώστε να βοηθηθούν να διαμορφώσουν την προσωπικότητα. Το πρόγραμμα της Κοινότητας ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των Ανιχνευτών και αποφασίζεται στη Σύνοδο, όπου μετέχουν ισότιμα όλα τα μέλη της Κοινότητας. Η υπαίθρια Ζωή, οι τεχνικές δεξιότητες, η πνευματική καλλιέργεια, η κοινωνική συνεργασία, η σωματική αγωγή, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η προστασία του περιβάλλοντος, η προσφορά υπηρεσίας και η παγκόσμια συναδέλφωση είναι τομείς απασχόλησης, που δίνουν την ευκαιρία, μέσα από ένα δημοκρατικό πλουραλισμό, να βρουν οι Ανιχνευτές τις πανανθρώπινες αξίες, που πρέπει να τους καθοδηγούν στη Ζωή τους. 

Η Μέθοδος...

Η µέθοδος του Ανιχνευτισµού βασίζεται στην εκπλήρωση των αναγκών των εφήβων της ηλικίας των Ανιχνευτών και της προσπάθειας ανάπτυξης του ατόµου, έτσι ώστε να καταστεί ένα χρήσιµο και ενεργό µέλος της κοινωνίας και της πολιτείας ως µελλοντικός πολίτης. Μέσα στα πλαίσια αυτά, ο Ανιχνευτής ως άτοµο, ακολουθεί το Ανιχνευτικό πρόγραµµα εξελικτικής εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως µέλος της Κοινότητας Ανιχνευτών, όπου αναπτύσσεται το αίσθηµα της ∆ηµοκρατίας και των δηµοκρατικών αρχών, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, του αυτοσεβασµού και του σεβασµού των άλλων, του σεβασµού των θεσµών, της κοινωνίας, του κράτους, των θρησκευτικών πεποιθήσεων και των δικαιωµάτων του ανθρώπου, ως άτοµο και ως µέλος του κοινωνικού συνόλου.

4o Σύστημα Προσκόπων Πυλαίας

Τοπικής Εφορίας Αγίου Δημητρίου

* Σταματέλου 20, 55534 Πυλαία

( +30 6987658577

8 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να μας επισκεφθείτε

Σάββατο  17:00-19:30

Κυριακή   11:00-14:00

Στο 4scouts.gr φτιάχνουμε μπισκοτάκια (cookies) για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σου.