Η ΕΚΣ

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης (Ε.Κ.Σ.) του 4ου Συστήματος Προσκόπων Τ.Ε.Α.Δ. απαρτίζεται από γονείς και φίλους, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δομής και λειτουργίας μας και είναι σημαντικός αρωγός της προσπάθειάς μας. Με ιδιαίτερη προθυμία και μεράκι οργανώνουν δραστηριότητες που σκοπεύουν στην προβολή του έργου μας και στην οικονομική υποστήριξη των δράσεων των τμημάτων μας.

Οι επιτροπές μας έχουν οργανώσει κατά καιρούς με επιτυχία, τους ετήσιους χορούς του συστήματος, λαχειοφόρες κληρώσεις, εκδρομές γονέων και συνεστιάσεις τσαγιού. Σημαντική κρίνεται και η προσφορά των μελών της επιτροπής στις θερινές κατασκηνώσεις του Συστήματός μας όπου διευκολύνεται το έργο των βαθμοφόρων όσον αφορά στον τομέα της τροφοδοσίας και της προετοιμασίας του φαγητού.

Οι Ε.Κ.Σ. αποτελούν προϋπόθεση για την καλή λειτουργία των Συστημάτων και των Εφορειών, καθώς και για την ανάπτυξη και ευρύτερη προβολή και υποστήριξη του Προσκοπικού Έργου. Τα μέλη της επιτροπής μας για το διάστημα 2015-2017 είναι:

 

Πρόεδρος : Λαλούδης Αλκιβιάδης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αντιπρόεδρος : Κυπραίος Ευάγγελος
Γραμματέας : Σαπουντζάκης Κωνσταντίνος
Ταμίας : Κόκοτα Βασιλική
Μέλος : Μωϋσιάδης Αγάπιος

 


 

 Σκοπός

Σκοπός των Ε.Κ.Σ. είναι η ηθική και υλική ενίσχυση του Προσκοπισμού. Ειδικότερα, οι Ε.Κ.Σ.:

 • Κινούν το ενεργό ενδιαφέρον για τον Προσκοπισμό της τοπικής κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πάντοτε μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητας τους.

 • Αναζητούν οικονομικούς πόρους, υλικά, χώρους και εγκαταστάσεις για τη λειτουργία του Συστήματος ή της Εφορείας και με κάθε τρόπο ενισχύουν το προσκοπικό έργο.

 • Βοηθούν τον Αρχηγό Συστήματος ή τον Έφορο στην εξεύρεση Βαθμοφόρων, καθώς και άλλων προσώπων, κατάλληλων για τη μετάδοση ειδικών γνώσεων και ικανοτήτων στα μέλη των Τμημάτων του Συστήματος ή της Εφορείας.

 • Οργανώνουν εκδηλώσεις (όπως συναντήσεις, ομιλίες κ.α.) γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος με ειδικούς ομιλητές, ανάλογα με το θέμα και πάντοτε στα πλαίσια του Προσκοπικού Προγράμματος του Συστήματος ή της Εφορείας.

 • Στα πλαίσια του σκοπού τους οι ΕΚΣ συμβάλλουν ενεργά στη δημιουργία, διατήρηση και προαγωγή κλίματος συνεργασίας με όλους τους Βαθμοφόρους του Συστήματος ή της Εφορείας, καθόσον Βαθμοφόροι και Μέλη ΕΚΣ αποτελούν Μέλη της ίδιας Προσκοπικής Οικογένειας.

 

Οργάνωση - Σύσταση

 • Ο αριθμός των μελών των Ε.Κ.Σ. είναι 5‐15 άτομα.

 • Ως μέλη των Ε.Κ.Σ. υποδεικνύονται παλαιοί πρόσκοποι, φίλοι του προσκοπισμού και κυτίως γονείς ή κηδεμόνες των μελών των Προσκοπικών Τμημάτων.

 • Τα μέλη των Ε.Κ.Σ. πρέπει να είναι ενήλικα και έγκριτα μέλη της κοινωνίας που αγαπούν το παιδί, πιστεύουν στον προσκοπικό τρόπο διαπαιδαγώγησης και διαθέτουν χρόνο για να εργασθούν για τους σκοπούς της Ε.Κ.Σ.

 • Η θητεία της Ε.Κ.Σ. είναι διετής και αρχίζει από την ημέρα του διορισμού της.

 • Ο χρόνος που απαιτείται στο Σύστημά μας να δαπανήσει ένα μέλος της Ε.Κ.Σ. είναι 1,5 ώρα μια φορά τον μήνα, στην τακτική μας συνάντηση και πιθανόν αντίστοιχος χρόνος μηνιαίως για συγκεκριμένες εργασίες από το σπίτι.

 • Η σύσταση της Ε.Κ.Σ. αλλάζει και ανανεώνεται κάθε 2 χρόνια. Εφόσον κάποιος γονέας επιθυμεί να γίνει μέλος της, αρκεί να επικοινωνήσει με τον/την Αρχηγό Συστήματος.

 


 

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το Σύστημά μας

 • Με το να γίνετε μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης!

 • Με τις γνώσεις και δεξιότητές σας. Συχνά οι δραστηριότητές μας ή οι εργασίες συντήρησης και επισκευής της Εστίας μας απαιτούν ανθρώπους με τεχνικές και ειδικές γνώσεις. Εφόσον είστε πρόθυμοι ενημερώστε μας εκ των προτέρων για τις δεξιότητές σας για να σας έχουμε υπόψη για ό,τι χρειαστεί (π.χ. απλές ηλεκτρολογικές ή υδραυλικές εγκαταστάσεις, οικοδομικές εργασίες, επεξεργασία ξύλου κ.ά).

 • Με τις γνωριμίες σας. Τοπικές αρχές, γνωστοί σε εταιρίες με είδη χρήσιμα για τις δράσεις μας, σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής κ.ά. Μιλήστε τους για εμάς και ρωτήστε μας πως θα μπορούσαν να μας φανούν χρήσιμοι.

 • Με τον ελεύθερό σας χρόνο. Μαμάδες ή/και μπαμπάδες με όρεξη και μεράκι για κατασκευές μπορούν να προσφέρουν στο Σύστημά μας τις δημιουργίες τους ώστε αυτές να πουληθούν στο παζάρι μας. Είτε μέσω της συμμετοχής σας στα εργαστήρια κατασκευών που διοργανώνουμε είτε φτιαγμένα από εσάς στο σπίτι. Ρωτήστε μας για ιδέες και διαθέσιμα υλικά.

 • Με τη διαφήμιση του Συστήματός μας. Προσκαλέστε άφοβα στις δράσεις μας και μιλήστε στους φίλους σας για τον προσκοπισμό. Η καλύτερη διαφήμιση γίνεται από στόμα σε στόμα.

 • Με την προσφορά υλικών για τις ανάγκες μας. Υλικά που σας περισσεύουν ή δεν τα χρειάζεστε μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα σε μας. Για παράδειγμα, για το πρόγραμμά μας: χαρτόνια, χαρτιά, μπάλες, μπογιές κ.ά.

 • Με τη συμμετοχή σας στις δράσεις μας. Πέρα από την χαρά των παιδιών σας να παίξουν μαζί σας σε κάποια από τις δράσεις που οργανώνουμε για σας, δίνετε μεγάλη χαρά και ώθηση και στους Βαθμοφόρους μας να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

 • Με τις ιδέες σας. Ιδέες για δράσεις, για χορηγούς, για εξοικονόμηση πόρων, για προβολή, για συνεργασίες κλπ. Ιδέες, ιδέες, ιδέες…

 • Με την αγάπη, την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

   Κανονισμός Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης 

4o Σύστημα Προσκόπων Πυλαίας

Τοπικής Εφορίας Αγίου Δημητρίου

* Σταματέλου 20, 55534 Πυλαία

( +30 6987658577

8 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να μας επισκεφθείτε

Σάββατο  17:00-19:30

Κυριακή   11:00-14:00

Στο 4scouts.gr φτιάχνουμε μπισκοτάκια (cookies) για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σου.