Οι Παλαιοί

 

Μια φορά Πρόσκοπος, Πάντα Πρόσκοπος

Θυμάσαι τα χρόνια που έζησες ως πρόσκοπος, ανιχνευτής, βαθμοφόρος σαν τα καλύτερα της ζωής σου; Κατασκηνώσεις, εκδρομές, δράσεις, βοήθεια στην κοινωνία, σε ανήμπορους, βράδια σε σκηνές κάτω από τον έναστρο ουρανό, τραγούδια γύρω από τη φωτιά παρέα με αδελφικούς φίλους...

Τώρα μπορείς να ξαναζήσεις αυτές τις υπέροχες στιγμές στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 4ου Συστήματος Αγίου Δημητρίου. Ενός συστήματος που στα 100 χρόνια ιστορίας του μεγάλωσε και διαπαιδαγώγησε πολλές γενεές παιδιών. Γίνε λοιπόν πάλι παιδί και έλα να θυμηθούμε και να ζήσουμε ξανά τα παλιά ανέμελά μας χρόνια!!!

Κατασκήνωση Φούρκα 1971 


Σκοπός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων είναι:

- Η υποστήριξη του σκοπού του Σ.Ε.Π. και η ενίσχυση του προσκοπικού έργου που πραγματοποιείται στα Προσκοπικά Συστήματα και τις Περιφερειακές Εφορείες.

- Η αναζωογόνηση και ενδυνάμωση των προσκοπικών δεσμών των μελών τους και η σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.

- Η διατήρηση του Προσκοπικού Πνεύματος και του σεβασμού στις Αρχές του Προσκοπισμού μεταξύ των Παλαιών Προσκόπων.

- Η διαφύλαξη, στήριξη και μετάδοση της Προσκοπικής Ιδέας από τα μέλη των Ενώσεων στο περιβάλλον που ζουν και στην κοινωνία γενικότερα.

- Η προσωπική ανάπτυξη, καλλιέργεια και ψυχαγωγία των μελών των Ενώσεων.

Προϋποθέσεις

Μέλη στην Ένωση μπορούν να γίνουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους και έχουν βιώσει στο παρελθόν την προσκοπική ζωή, έχοντας υπάρξει για ένα τουλάχιστον έτος μέλη Τμημάτων του Σ.Ε.Π. ή Βαθμοφόροι του Σ.Ε.Π.

Προκειμένου να εγγραφεί κάποιος ως μέλος στην Ένωση απαιτείται να προσκομίσει σύντομο βιογραφικό σημείωμα με στοιχεία για την προσκοπική ζωή του, αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και απόσπασμα ποινικού μητρώου, τα οποία η Ένωση διαβιβάζει στην αρμόδια Περιφερειακή Εφορεία και, εφόσον πρόκειται για νέο μέλος του Σ.Ε.Π., να συμπληρώσει το σχετικό δελτίο εγγραφής νέου μέλους.

Εγκύκλιος Ίδρυσης Ένωσης Παλαιών Προσκόπων
  Adobe PDF Icon   Κανονισμός Ένωσης Παλαιών Προσκόπων

4o Σύστημα Προσκόπων Πυλαίας

Τοπικής Εφορίας Αγίου Δημητρίου

* Σταματέλου 20, 55534 Πυλαία

( +30 6987658577

8 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να μας επισκεφθείτε

Σάββατο  17:00-19:30

Κυριακή   11:00-14:00

Στο 4scouts.gr φτιάχνουμε μπισκοτάκια (cookies) για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σου.