Συνδέσεις

Σταυροειδής σύνδεση

 

Η σταυροειδής σύνδεση χρησιμοποιείται για να ενώσουμε δύο κοντάρια ή δοκάρια σε σχήμα σταυρού.
Ξεκινούμε με ψαλιδιά στο κάτω μέρος του κάθετου ξύλου σφίγγοντάς την δυνατά. Στη συνέχεια περνούμε το σχοινί μας πάνω από το οριζόντιο ξύλο, και κάτω από το κάθετο ξύλο, και ακολούθως πάλι πάνω από το οριζόντιο.
Συνεχίζουμε έτσι προσέχοντας, ώστε το κάθε σχοινί να είναι παράλληλο και όχι το ένα πάνω στο άλλο και σφίγγουμε τη σύνδεση συνεχώς, μέχρις ότου κάνουμε τρεις στροφές .
Ακολούθως κάνουμε δύο με τρεις σφικτήρες (γύρους )πίσω από το οριζόντιο και μπροστά από το κάθετο ξύλο. Τελειώνουμε με ψαλιδιά στο οριζόντιο ξύλο αφού την σφίξουμε δυνατά.

 

 

Διαγώνιος σύνδεση

 

Τη χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να στερεώσουμε δύο ξύλα σε σχήμα “Χ’’.
Ξεκινούμε τη σύνδεση μας με ξυλόκομπο. Κάνουμε τρεις διαγώνιες στροφές προς την μία
κατεύθυνση. Μετά ακόμη τρεις διαγώνιες στροφές προς την άλλη κατεύθυνση. Σφίγγουμε τις διαγώνιες με τρεις στροφές. Τελειώνουμε την σύνδεση με ψαλιδιά.

 

 

 

Σύνδεση Ψαλίδα

Ξεκινάμε με μία ψαλιδιά στο ένα ξύλο και κάνουμε 8-10 στροφές περνώντας το σχοινί μέσα από τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες διχάλες, που σχηματίζουν τα δύο ξύλα και μόνο σε αυτές που όταν η κατασκευή μας φορτωθεί θα έχουν την τάση να μικρύνουν. Συνεχίζουμε πάνω στο σημείο επαφής των δύο ξύλων και τελειώνουμε, όπως πάντα με μία ψαλιδιά και ακρόδεσμο για ασφάλεια.

 

 

Πλαίσιο Γεφυροποιΐας

Για να κατασκευάσουμε ένα παρατηρητήριο, μια γέφυρα ή οποιαδήποτε άλλη μεγάλη κατασκευή χρειαζόμαστε ένα ή περισσότερα πλαίσια γεφυροποιΐας. Το σχήμα του είναι τετράγωνο ή παραλληλόγραμο ανάλογα με την κατασκευή που θέλουμε να φτιάξουμε. Στο πλαίσιο κάνουμε στα 8 σημεία επαφής των ξύλων σταυροειδή σύνδεση και μόνο στο σημείο συνάντησης των δύο χιαστή ξύλων κάνουμε διαγώνια σύνδεση.

                                

4o Σύστημα Προσκόπων Πυλαίας

Τοπικής Εφορίας Αγίου Δημητρίου

* Σταματέλου 20, 55534 Πυλαία

( +30 6987658577

8 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μπορείτε να μας επισκεφθείτε

Σάββατο  17:00-19:30

Κυριακή   11:00-14:00

Στο 4scouts.gr φτιάχνουμε μπισκοτάκια (cookies) για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία σου.